Sunday, February 19, 2012

EEN WOORD VAN DE HEER

Goede middag iedereen.

Hier is de Bijbel les van vandaag:

EEN WOORD VAN DE HEER

LEZEN:
1 Samuël 3: 1-10

Het woord van de heer was zeldzaam
in die dagen. -1 Samuël 3: 1

Opgemerkt predikant en theoloog Helmut Thielicke (1908-1986) doorstaan grote tegenstand van het nazi-regime in Duitsland tijdens de jaren 1930 en 1940 's . Hij bleef nog ertoe Gods aanwezigheid en macht in Jezus Christus verkondigen tijdens een tijd moeilijk en verwarrend. Geleerde Robert Smith zei dat als Thielicke moderne issues and problems in zijn preken aangepakt, "hij zocht de vraag te beantwoorden,"Is er woord van de heer?""

Is dat niet wat ieder van ons is vandaag op zoek naar? Wat heeft God zei dat zal versterken en ons begeleiden bij de problemen en kansen die we geconfronteerd?

Eerste Samuel 3 beschrijft een tijd wanneer "het woord van de heer was zeldzaam" (vol. 1). Wanneer God sprak aan jonge Samuel, de jongen per ongeluk vond het de veroudering priester Eli noemde hem. Eli vertelde de jongen om te reageren op God's stem door te zeggen, "Spreken, heer, voor uw dienstknecht hoort" (v.9). Samuel geluisterd, en hij werd bekend als een man die getrouw en onbevreesd leefde, "voor de heer zich aan Samuel te Silo door het woord van de heer openbaarde" (v.21).

Wanneer openen we de Bijbel, luisteren naar een preek of onderbreken om te bidden, het is een prachtige gewoonte om te zeggen, "Heer Jezus, speak to me. Ik ben klaar om te luisteren en te gehoorzamen enthousiast."-David McCasland

God die werelden gevormd door de kracht van zijn woord
Spreekt door de Schriften zijn waarheid te worden gehoord
En als we lezen met de wil om te gehoorzamen
Hij door zijn geest zal ons zijn manier tonen.- D. De Haan
**************************************************************
God spreekt door zijn woord
aan degenen die met hun hart te luisteren.

INZICHT
Samuel is een fascinerend personage. Hij kwam in de wereld in antwoord op een gebed door zijn moeder Hannah (1Samuel 1: 1-28). Samuel groeide op in de tempel door Eli (3.1). Hij was niet alleen een profeet, maar de laatste rechter van de premonarch periode in Israël (7: 15).

Heb een gezegende dag en week vooruit.
God onze Schepper's liefde altijd
Eenheid & vrede



No comments:

Post a Comment