Sunday, February 19, 2012

SLOVO OD PÁNA

Dobrý den všem.

Tady je dnešní Bible ponaučení:

SLOVO OD PÁNA

PŘEČTENO:
1 Samuel 3: 1-10

Slovo páně byl vzácný
v oněch dnech. -Samuel 1 3: 1

Kněz a teolog Helmut Thielicke (1908-1986) zažila velký odpor nacistického režimu v Německu během třicátých a čtyřicátých let . Přesto zůstal odhodlána hlásají Boží přítomnost a moci v Ježíše Krista v obtížné a matoucí době. Vědec Robert Smith řekl, že když Thielicke řešit moderní otázky a problémy v jeho kázání, "snažil odpovědět na otázku,"Je tu nějaká zpráva od pána?""

Není to to, co každý z nás hledá dnes? Co má Bůh řekl že posílí a nás vedl přes problémy a příležitosti, které čelíme?

První Samuel 3 Popisuje čas kdy "slovo Boží byl vzácný" (v.1). Když Bůh mluvil k mladým Samuel, mylně chlapce myslel, že stárnutí kněz Eli mu říkat. Eli řekl chlapec reagovat na jeho hlas tím, "Mluvte, pane, neboť Váš služebník slyší" (v.9). Samuel poslouchal, a stal se známý jako muže, který žil, věrně a beze strachu diskutován, "neboť Pán odhalil Samuel v Shilohu slovo páně" (v.21).

Vždy, když otevřeme bibli, poslouchat kázání, nebo pozastavit se modlit, je to báječný praxe říci, "Pane Ježíši, mluv se mnou. Já jsem připraven naslouchat a touží poslouchat."-David McCasland

Bože, kdo tvořená moci jeho slovo světů
Mluví skrze Písmo svaté jeho pravdu o slyšení
A když četli jsme s Willem poslouchat
Mu jeho duchem nám ukáže cestu.- D. De Haan
**************************************************************
Bůh mluví skrze jeho slovo
těm, kdo naslouchat jejich srdce.

PŘEHLED
Samuel je fascinující postava. Přišel na svět v odpověď na modlitbu jeho matka Hannah (1 Samuel 1: 1-28). Samuel byl vychován v chrámu Eli (3.1). Byl to nejen prorok, ale poslední soudce v premonarch období v Izraeli (7: 15).

Mají požehnaný den a týden dopředu.
Vždy láska Boha Stvořitele
Jednoty a míru



No comments:

Post a Comment