Sunday, February 19, 2012

ETT ORD FRÅN HERREN

God eftermiddag alla.

Här är dagens Bibeln lektionen:

ETT ORD FRÅN HERREN

LÄS:
1 Samuel 3: 1-10

HERRENS ord var ovanligt
i dessa dagar. -1 Samuel 3: 1

Noterade predikant och teolog Helmut Thielicke (1908-1986) fick utstå mycket motstånd från den nazistiska regimen i Tyskland under den 1930-talet och 1940 . Han förblev ännu åtagit sig att förkunnar Guds närvaro och makten i Jesus Kristus under en svår och förbryllande tid. Scholar Robert Smith sade att som Thielicke upp moderna frågor och problem i hans predikningar, "han försökte svara på frågan,"Är det något ord från Herren?""

Är inte det vad var och en av oss söker idag? Vad har Gud sagt som kommer att stärka och guida oss genom de svårigheter och möjligheter som vi står inför?

Första Samuel 3 beskriver en tid när "HERRENS ord var sällsynta" (v.1). När Gud talade till unga Samuel, pojken misstag trodde att det var den åldrande prästen Eli kalla honom. Eli sa pojken att svara på Guds röst genom att säga, "Speak, Herre, för din tjänare hör" (v.9). Samuel lyssnat, och han blev känd som en man som levde troget och avskräckas, "för Herren visade sig Samuel i Shiloh genom HERRENS ord" (v.21).

När vi öppnar Bibeln, lyssna på en predikan, eller pausa för att be, det är underbart att säga, "Herren Jesus, tala till mig. Jag är redo att lyssna och ivriga att lyda."-David McCasland

Gud som bildade världar genom kraften i hans ord
Talar genom skrifterna hans sanning att höras
Och om vi läser med kommer att lyda
Han genom sin Ande kommer att visa oss sin väg.- D. De Haan
**************************************************************
Gud talar genom hans ord
för dem som lyssnar med deras hjärta.

INSIKT
Samuel är en fascinerande karaktär. Han kom till världen i svaret på en bön av sin mor Hannah (1 Samuel 1: 1-28). Samuel togs upp i templet av Eli (3.1). Han var inte bara en profet utan sista domaren vid den premonarch perioden i Israel (7: 15).

Ha en välsignad dag och vecka framåt.
Gud vår skapare Love alltid
Enighet & fred


No comments:

Post a Comment