Sunday, February 19, 2012

ET ORD FRA HERREN

God eftermiddag alle.

Her er dagens Bibelen lektion:

ET ORD FRA HERREN

LÆST:
1 Samuel 3: 1-10

Herrens ord var sjældne
i disse dage. -1 Samuel 3: 1

Bemærkede prædikant og teolog Helmut Thielicke (1908-1986) udholdt stor modstand fra det nazistiske regime i Tyskland under den 1930 's og angliseret . Han forblev endnu forpligtet sig til at proklamere Guds tilstedeværelse og magt i Jesus Kristus under et vanskeligt og forvirrende tid. Scholar Robert Smith sagde, at som Thielicke rettet moderne spørgsmål og problemer i sine prædikener, "han søgte at besvare spørgsmålet,"Er der alle ord fra Herren?""

Ikke, hvad hver af os forsøger i dag? Hvad sagde Gud, der vil styrke og vejlede os gennem de vanskeligheder og muligheder, vi står over for?

Første Samuel 3 beskriver en gang når "Herrens ord var sjældne" (v.1). Når Gud talte til unge Samuel, drengen troede fejlagtigt, det var aging præst Eli kaldte ham. Eli fortalte drengen til at reagere på Guds stemme ved at sige, "Taler, Herre, for din tjener hører" (v.9). Samuel lyttet, og han blev kendt som en mand, som boede trofast og frygtløst, "for Herren åbenbaret sig selv Samuel i Shiloh ved Herrens ord" (v.21).

Hver gang vi åbner Bibelen, lytte til en prædiken, eller stoppe og bede, det er en vidunderlig praksis at sige, "Herren Jesus, tale til mig. Jeg er klar til at lytte og ivrig efter at adlyde."-David McCasland

Gud, som dannede verdener ved kraften af hans ord
Taler gennem skrifterne hans sandheden til at blive hørt
Og hvis vi læser med vilje til at adlyde
Han ved hans ånd vil vise os hans måde.- D. De Haan
**************************************************************
Gud taler gennem hans ord
til dem, der lytter med deres hjerte.

INDSIGT
Samuel er et fascinerende tegn. Han kom til verden som svar på en bøn ved hans mor Hannah (1 Samuel 1: 1-28). Samuel blev rejst i templet af Eli (3.1). Han var ikke kun en profet, men den sidste dommer af den premonarch periode i Israel (7: 15).

Har en velsignede dag og uge forude.
Altid kærlighed til Gud vores Creator
Enhed & fred



No comments:

Post a Comment